Welkom bij Roeivereniging De Drie Provinciën

‘De Drie Provinciën' (afgekort als DDP) is de algemene roeivereniging voor de Regio Nijmegen en ligt op de grens van de provincies Limburg, Gelderland en Brabant. Wij roeien op en rond de Maas, op plassen en stromend water, omringd door schitterend natuurgebied.

Plezier in het roeien (en erna) speelt bij ons een belangrijke rol.  Flexibiliteit staat hoog in ons vaandel: roeien wanneer je wilt, met wie je wilt, zo ver als je wilt en zo snel als je wilt.

De Drie Provinciën' is een ideale vereniging voor wie zin heeft om op een aangename manier fit te blijven. Roeien is goed voor het hele lijf, vrijwel blessurevrij, gezellig en je bent lekker buiten in een mooie omgeving.
Bij het roeien worden alle spiergroepen van het lichaam gebruikt. Daardoor is deze sport voor het in conditie blijven nog geschikter dan hardlopen of fietsen waarbij het vooral op de benen aankomt. Bovendien worden de gewrichten ontzien: zware stootbelasting, zoals bij hardlopen, komt niet voor.

Roeien is een totaalbeweging die moet worden aangeleerd voor een maximaal rendement van de inspanning, voor een optimaal plezier in de sport en ter voorkoming van blessures.

Soepel roeien vraagt ook concentratie, je kunt er volledig in opgaan: een uitstekende manier om ‘het hoofd leeg te maken’.
Roeien is een sport voor jong en oud. Tot op hoge leeftijd kan men roeien, mits men de normale voorzichtigheid in acht blijft nemen.

Zin om het eens te proberen? Neem contact op met  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Adres
Keersluisweg 7
5433 NM Katwijk (NB)
tel. 0485 - 330 579

 Routebeschrijving vanaf de A73 afslag Cuijk

Komende vanaf Nijmegen op de A73 de Maas over en de eerste afslag Cuijk/Grave nemen. Op de provinciale weg links af, de A73 onderdoor richting Cuijk.
Komende vanaf het zuiden over de A73 ook de afslag Cuijk nemen. Op de provinciale weg ook linksaf richting Cuijk.
Eerste weg links, deze weg voert langs de MacDonalds en het Hotel van der Valk. Na 1 kilometer op driesprong in een bocht weg vervolgen naar rechts. Brug over en op viersprong linksaf. Voordat deze weg doodloopt is er bijna aan het einde een weg naar links tussen de bedrijven door. Dit is de Keersluisweg.