Oude IJssel Race

Op zaterdag 21 april hebben we met 5 DDPers de 12 km op de oude IJssel van Doesburg naar Doetichem geskifft. Het was prachtig weer, gelukkig iets minder warm als de dagen ervoor, zo’n 19C bij de start. De wedstrijd werd voor 2e keer uitgeschreven door KNRB met roeivereniging de Ank waar finish was, en was exclusief voor skiffs en 2tjes. Er deden 55 boten mee, 2x zoveel als het jaar ervoor.

 

oudeijssel foto 1

 

 

Wij starten met 4 skiffeuses, Renate, Ina, Leonie en Elly ( 7 skiffeuses) en Huib (1 van 22 skiff heren). Het was zeer gemoedelijke sfeer tijdens de verplichte stuurlieden bijeenkomst in de jachthaven. Er zouden 4 bruggen op parcours zijn waarvan nr 3 op 6km niet hoog genoeg om ongehinderd onderdoor te komen, best spannend voor ongestuurde nummers.

Gelukkig verliep alles prima, is ieder heelhuids in Doetichem aangekomen en stond Fred voor aanwijzingen op de spannende brug. De glimpen die ik opving van de omgeving waren landelijk en meanderend. Helaas was er geen podiumprijs voor ons, maar ieder was zeer tevreden over de eigen prestaties. Een perfecte dag met je roeivrinden, met dank aan Fred als chauffeur en coach.

Deze wedstrijd is zeker een aanrader om volgend jaar in je agenda te zetten.

 

Op de site van omroep gelderland staat een video van de Oude IJssel race waarop diverse DDP roeiers goed te zien zijn.

Nieuwsgierig? Klik op onderstaande link. 

https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2313027/VIDEO-bijna-twee-keer-zoveel-deelnemers-aan-Oude-IJssel-Race