Botendoop

Op zaterdag 26 september was het verenigings-dag bij DDP, een dag om alle roeiers te kunnen ontmoeten, en niet alleen de leden die op jou favoriete tijdstip roeien.

Er stond voor die dag een roeitocht naar Niftrik georganiseerd. Door corona moest de dag wat soberder en zonder gezamenlijke maaltijd of borrel georganiseerd worden. Helaas was de weerman in zijn voorspellingen niet al te positief geweest. De dag begon fris, bewolkt maar droog.

Wat het tot een bijzondere verenigings-dag maakte was de doop van 2 nieuwe boten voor de DDP. Nieuwe boten maken we niet vaak mee dus dat was al heuglijk feit. Wat extra bijzonder was , was dat de (zware) heren skiff geschonken is door de “erven” van Iman Slis, die 30 oktober 2019 op hoge leeftijd was overleden. Iman was vanaf oprichting van DDP aktief lid en had tot paar weken voor zijn overlijden nog op de vereniging geroeid en was nog aktief in de klusploeg op woensdagavond. De skiff zou dan ook gedoopt worden door Imans vrouw Jenny. De skiff is natuurlijk ook vernoemd naar Iman.

iman skiff

doop 2

De verenigingsboten, C4-en, C2’s en wherry’s die aan tocht zouden deelnemen gingen vanaf half 11 te water, alles natuurlijk corona proef zoals we vanaf het voorjaar gewent zijn. Jenny was inmiddels met wat familie en vrienden gekomen en het was buiten gezellig, want Jenny kent ook veel van de leden. Toen alle boten te water lagen kwam de fles met bubbels tevoorschijn en werd de Iman gedragen door Ted (vaste roei maat van Iman) en Aron het vlot op gedragen. De andere boot, (zware) heren-2 Serene werd door Erik W en Elly het vlot opgedragen. Jenny heeft, met brok in haar keel  de Iman gedoopt en behouden vaart toegewenst, waarna de Iman in water werd gelegd. Omdat de fles nog niet leeg was mocht ook Serene een behouden vaart van Jenny toegewenst krijgen. Wat was het een mooi moment. Onder applaus van de aanwezige leden en de roeiers die de nieuwe boten als armada opwachten mocht eerst Ted in de Iman, en daarna de  Serene door haag van roeiboten varen. Wat een feestelijk moment, en wat voelde ik me ook stukje verbonden met Iman, die voor velen groot voorbeeld was geweest in zijn bescheidenheid maar altijd vol roeiliefde en betrokkenheid.

Omdat een dochter van Iman in Canada woont en deze gebeurtenis niet live kon meemaken, had familie Slis een fotograaf geregeld om haar beelden toe te sturen. Hier houdt DDP veel mooie foto’s aan over, ook van alle boten met roeiers die de tocht gingen roeien op de Maas.

De verenigingstocht ging aansluitend van start.  Het weer bleek gelukkig flink mee te vallen. Pas toen om 19 uur alle boten weer terug waren uit Niftrik vielen pas de eerste druppels. Kortom, een bijzondere dag voor roeiers van DDP, op zo’n dag ben je ook even familie van elkaar.

Elly

doop 1dragen boot

proostverenigingsdag 1