Verslag Midzomeravondtocht

Door Aron van der Wees waren we echt overtuigd van een serieus vaarverbod op de Maas. Inspiratie voor Kris van de Bijl en Bernard van der Linden om met een lumineus idee te komen. En zo voer dan op zaterdag 11 juni rond zes uur de bijna gehele armada van DDP over de plassen naar Beers.image001

Er was daar nieuw vaarwater met een strandje om ons te ontvangen. Prima voor het aanlanden van een vloot met 52 roeiers. Tijdens een hartelijk bestuurswelkom constateerde Monique Langerveld dat alle geledingen van de vereniging ruim aanwezig waren. Leuk met zoveel nieuwe leden en jeugdroeiers. Het picknickkleed was super gesorteerd en allen genoten van het home made lekkers dat allemaal was aangeroeid. Bij zonsondergang voerde de terugtocht via een rondje Amsterdamse Magere brug. Rimpelloos water met uitsluitend de fascinerende roeigeluiden. Zij, die maar rechtstreeks terug gingen, haastten zich om de vuurkorven op te stoken. In de loop van de avond kwamen daar twee gitaren en een spontaan melodisch ensemble bij. Bier en wijn smaakten zo best tot een uur of halfeen. Een geweldig leuke midzomeravond-roeitocht. Kris en Bernard bedankt voor de goede organisatie.

 

 

PS

Na de instructie op zondag maakte Bernhard de trommel uit zijn wasmachine weer schoon. Voor deze vuurkorf was het maandag gewoon weer wasdag.

 

Nijmegen, 14 juni 2016

Jeroen van Dijk