wedstrijdverslag Leonie Mulder

25 juni 2016 heb ik mijn eerste roeiwedstrijd gedaan in een skiff. Goh wat was dat spannend. Maar eenmaal op het water realiseerde ik mij dat het goed zou komen.

 

Ik had de ambitie om heelhuids en enigszins competitief over de finish te komen... en dat is gelukt. Mijn tegenstandsters waren zeer ervaren skiffeurs en tegen ervaring is het moeilijk opboksen! Ik ben blij en trots met mijn vierde en laatste plaats (8 resp 7 seconde na nummer 2 en 3). En wat voor mij het belangrijkste is, het ging geweldig goed (nouja, ik had wel de buitenbocht genomen), lekker tempo kunnen houden en totale blijdschap na de finish! Zo hoort het te zijn.

 

Ik weet al 8 jaar dat roeien een gewelidge sport is om alleen of samen te doen, je hoofd leeg te maken en lichamelijk fit te worden/blijven. Ik heb 5 jaar in Cambridge UK gewoond, en daar heb ik leren boordroeien. Terug in Nederland wilde ik weer door, en zo ben ik bij DDP gekomen. Een warm bad. Gezellig, direct wel de switch gemaakt naar het scullen (met 2 riemen ipv 1), en dat biedt veel meer mogelijkheden. Zo heb ik in een 8 een wedstrijd gedaan, in een 4, in mei de elfstedenroeimarathon en nu dus in een skiff 5km. Ik vind het fijn om met een doel te trainen en de gezelligheid binnen de club is net zo belangrijk.

 

Leonie Mulder