Wie zijn wij?

 

Roeivereniging De Drie Provinciën is een betrekkelijk jonge vereniging. Eind jaren tachtig roeide een groepje veteranen in de Philips acht. Zaterdags werd er getraind bij de Nijmeegse studentenroeivereniging Phocas. Toen de club bedrijfs- cq veteranenroeiers groeide, werd besloten uit te zien naar eigen voorzieningen. Er werd een uitgebreid businessplan geschreven en net zo lang gelobbyd bij burgemeesters en notabelen in de omgeving tot het stuk grond aan het water beschikbaar kwam waarop de huidige DDP accommodatie is gevestigd. In 1992 begon men met een vloot bestaande uit afgedankte boten van andere verenigingen, gestald op schragen onder een dekzeil, op een weilandje in Katwijk. De vereniging telde toen zo’n vijftig leden, vergaderingen werden gehouden in het plaatselijke café.

Vervolgens werd met vereende krachten een complete loods neergezet. De leden groeven eigenhandig sleuven voor funderingen en leidingen, er werden kleedruimtes en een kantine ingericht, er kwam een reusachtig vlot in het water te liggen. Dit alles verliep niet zonder tegenslagen, maar het overwinnen daarvan schiep een band die voor de vereniging kenmerkend is gebleven. 

De vereniging is inmiddels uitgegroeid tot ruim 175 leden, vrouwen, mannen, jong en oud, met de meest uiteenlopende maatschappelijke achtergronden en beroepen. De leden dragen – naar vermogen -  bij aan alles wat er komt kijken bij het draaiend houden van een actieve vereniging. Onderhoud van het gebouw met het omliggende terrein, reparaties aan de vloot, het draaien van bardiensten, het instrueren van nieuwe leden, het bekleden van bestuursfuncties – de inzet van de leden is hierbij van wezenlijk belang. 

 

 

Planner

Sponsorkliks

Inloggen (leden)